Zapošljavanje

Zapošljavanje i karijere u JANAF-u d.d.

U upravljanju ljudskim kapitalom JANAF, d.d. uspostavio je niz održivih politika za osiguravanje učinkovitog tijeka poslovnih procesa, uz profesionalni razvoj svakog radnika: od procesa selekcije i integracije, specijalističkih edukacija, mentorstva i internog dijeljenja znanja do sustava procjene radne učinkovitosti, nasljeđivanja na radnim mjestima te nagrađivanja i napredovanja.

Nakon natječaja, zapošljavanju u JANAF-u, d.d. prethodi selekcijski postupak koji, uz intervju, uključuje i psihologijsko testiranje te testove znanja i vještina specijalističkog područja kandidata kako bismo izabrali onog kandidata koji svojim stručnim znanjima, vještinama i radnim iskustvom najbolje odgovara zahtjevima radnog mjesta.

Vaše prijave trebaju sadržavati sve relevantne podatke o obrazovanju i radnom iskustvu te isticati sve vaše prednosti u odnosu na radno mjesto za koje se natječete. Prijave se šalju e-poštom na adresu: ljudski.resursi[at]janaf.hr

Zaštita osobnih podataka važan je segment u upravljanju ljudskim potencijalima. Prema vašim osobnim podacima koje nam ustupate prilikom selekcijskog procesa postupamo u skladu s važećim propisima. Rezultati testiranja smatraju se poslovnom tajnom i koriste se isključivo u svrhu selekcijske procjene.